Ankthi i pushimeve: Si ndikon në menstruacionet dhe relaksimin, sipas ekspertëve

Imagjinoni momentin kur jeni në një plazh ose në një mal, do të dilni nga gjithçka dhe nuk do të dëgjoni emailet që shfaqen në celularin tuaj. Pushimet plot kompleksitet nuk janë as argëtuese dhe as komode.

Kur flasim për stresin e pushimeve, nuk po flasim vetëm për rastet kur nuk keni ndërmend të lëvizni dhe preferoni të qëndroni në shtëpi. Ndryshimi i mjedisit është i mjaftueshëm për t’ju ​​stresuar edhe pak.

Cili është stresi i festave, sipas ekspertit?

“Le të fillojmë me diçka shumë të rëndësishme. Kur flasim për pushimet dhe stresin që ato shkaktojnë, ka diçka që luan një rol katalitik dhe është diçka që ata që merren me psikologjinë  besojnë. Ka një ndryshim nëse shkoni diku specifik ose nëse jeni thjesht të gatshëm të shkoni kudo në mënyrë që të mos jeni në qytet. Nëse shkoni në një destinacion që e doni dhe ju bën të shikoni përpara, stresi zvogëlohet.

Kush është më i stresuar gjatë pushimeve?

Sipas ekspertëve, gratë me familje janë edhe ato që marrin përsipër të gjitha barrat dhe nuk arrijnë t’i shijojnë pushimet. Ato janë të shqetësuar për fëmijët dhe nëse gjithçka është e organizuar siç duhet, deri në minutën e fundit të nisjes. Nëse merrni parasysh destinacionin, stresi mund të rritet në qiell nëse ata vizitojnë një vend që nuk e njohin mirë ose gjenden me të afërmit që nuk u pëlqejnë.

Por edhe nëse nuk i keni këto detyrime, por jeni një person jo shumë fleksibël në ndryshime, i cili është jashtëzakonisht i organizuar ose thjesht preferon rutinën dhe shtratin e tij, ka shumë mundësi që ju patjetër të stresoheni, edhe nëse kaloni mirë pushimet tuaja

Stresi i festave dhe cikli juaj

Shumica prej nesh kanë një qëndrim të qetë kur bëhet fjalë për të pikturuar një fotografi për veten tonë. Përveç ndryshimeve në cilësinë e gjumit, ka ndryshime të shpeshta në cikël. Ne besojmë se deti ose pishina janë të afta të ndikojnë se kur do të vijë periudha, por përfundimisht i atribuohet stresit të ndryshimit. Obstetër-gjinekologu Elias Rizakos e konfirmon këtë dhe e vërteta është se ky është një shpjegim shumë më logjik.

A ka shpëtim? A mund ta eliminojmë stresin?

“Ajo që ka rëndësi për shumicën është se shumica prej nesh kanë nevojë për disa ditë për t’u përshtatur. Nëse bëni pushime për 2 javë, e dini që 4 ditët e para janë të rregullimit ”, shtojnë ekspertët dhe i bën të mendojnë të gjithë ata që nuk do të kenë aq shumë leje.

Një këshillë tjetër është ndërgjegjja, për të cilën kemi folur shumë herë. Të jesh në gjendje të përqendrohesh në këtu dhe tani, duke identifikuar elementët pozitivë dhe të bukur të festës dhe të mos ndalesh në gjithçka që është e vështirë për ty ose bëhet burim stresi. Për të qenë në gjendje të gjeni pak kohë gjatë ditës, edhe nëse jeni me fëmijë. Jini mirënjohës për atë që keni


Shtuar 24.08.2021 16:12