A e rrit kafeja metabolizmin?

Kafeja ka qenë fokusi i kërkimeve në vitet e fundit, pasi përbërësit e tij kanë veti stimuluese, të cilat mund të rrisin shpejtësinë e metabolizmit tuaj.

Aftësitë stimuluese të kafesë aktivizojnë sistemin tuaj nervor, i cili prodhon adrenalinë, e cila nga ana tjetër dërgon një sinjal në trupin tuaj për të filluar metabolizimin e yndyrës. Është ky proces që rrit metabolizmin tuaj. Kjo rritje mund të jetë nga 3% në 11%.

Nga se varet rritja:

  • Sasia e kafesë: Më shumë sasi, rritje më e madhe.
  • Mosha: Me rritjen e moshës, efekti i kafesë në metabolizëm zvogëlohet.
  • Pesha: Fatkeqësisht, ndërsa pesha rritet, ne shohim një rritje më të vogël të metabolizmit.

Një keqkuptim i zakonshëm për kafenë është se ajo mund të zvogëlojë oreksin tuaj. Kjo është e vërtetë, por nuk zgjat shumë dhe nuk është aq e fortë sa të shkaktojë humbje peshe. Përveç kësaj, sheqeri dhe qumështi që vendosni në kafe mund të përmbajnë disa kalori.

Në planin afatgjatë, trupi juaj mësohet me kafenë. Kjo do të thotë që efekti i tij në metabolizmin tuaj gradualisht do të fillojë të ulet. Ka mënyra për të shmangur këtë, të cilat kryesisht kanë të bëjnë me kontrollimin e sasisë dhe llojit të kafesë./albeu.com


Shtuar 13.05.2021 14:48