Përdorimi i trëndafilit të egër lufton inflamacionin, redukton variçet dhe eliminon rrudhat në lëkurë

Të plakesh është e pashmangshme. Megjithatë, varet edhe nga çdo person nëse procesi është i përshpejtuar apo i vonuar. Vitamina C është e veçantë kur bëhet fjalë për mbajtjen e cilësisë së indeve të trupit në gjendje optimale.

Ky lëndë ushqyese mund të merret në shumë ushqime, ndër të cilat bie në sy trëndafili i egër.

Kokrrat e trëndafilit të egër janë të afta të reduktojë një sërë sëmundjesh në organizëm, si variçet dhe inflamacionet e muskujve e tendinave.

Përsa i përket estetikës, trëndafili është i veçantë për trajtimin e rrudhave të lëkurës dhe luftën kundër plakjes.

Medline Plus rekomandon konsumimin e tij gjatë gjithë vitit, pasi përmban më shumë vitaminë C sesa, për shembull, portokalli ose limoni, dy agrume shumë të vlerësuara në fushën e mjekësisë.

Përdorimi i kokrrave të trëndafilit, qoftë direkt si krem, reçel, lëng ose nëpërmjet ilaçeve, ndihmon në trajtimin e inflamacionit në traktin respirator; gjendje që zakonisht manifestohet në ftohje për shkak të temperaturave të ulëta ose ndryshimeve drastike të motit.

Efektet negative

Por trëndafili egër gjithashtu mund të shkaktojnë alergji te disa njerëz që përfshijnë simptoma të tilla si kruajtje, skuqje, ënjtje dhe probleme me frymëmarrjen.

Përveç kësaj, konsumimi i tij mund të shkaktojë kapsllëk për shkak të vetive të tij astringente.

Sipas Medline Plus, gratë shtatzëna ose ato që ushqehen me gji duhet të shmangin konsumimin e tij.


Shtuar 6.05.2024 19:02