Do t’i shkaktoni edhe më shumë dhimbje: Mos i shqiptoni me asnjë çmim këto 5 fjali kur ndaheni me partnerin

Edhe pse mund të jenë arsyeja e vërtetë e ndarjes, këto fjali nuk duhet të shqiptohen gjatë largimit nga partneri.

Kjo do t’i shkaktojë atij shumë dhimbje, e cila është padyshim ajo që dëshironi të shmangni.

Mundohuni të jeni të butë dhe të thoni qartë se çfarë ndjeheni, por jo të lëndoni personin që po largoheni, shkruan albeu.com, marrë nga Objektiv.rs.

1. Nuk mendoj se kjo do të funksionojë

Kjo është një deklaratë mjaft e paqartë dhe që askush në një lidhje nuk dëshiron ta dëgjojë. Një nga problemet me të thënë këtë fjali është se nuk thotë drejtpërdrejt se marrëdhënia ka mbaruar dhe as nuk pranon ndonjë moment të lumtur që ndoshta keni ndarë me njëri-tjetrin. Ekspertët rekomandojnë që në vend të kësaj të thoni: “Unë e vlerësoj kohën që kaluam së bashku, por për momentin marrëdhënia romantike nuk është më e mira për ne dhe mendoj se duhet të ndahemi”. E drejtpërdrejtë dhe e qartë.

2. Nuk varet nga ju, varet nga unë

Kjo është ndoshta klisheja më e madhe midis frazave të ndarjes, duke menduar se duke dëgjuar këtë do ta bëjë palën tjetër të ndihet më mirë. Sidoqoftë, mos e thuaj këtë fjali. Ndërsa është mirë që doni të merrni fajin për përfundimin e marrëdhënies, kjo tingëllon si një justifikim. Në vend të kësaj, merrni parasysh të thoni: “Më ka pëlqyer shumë të kaloj kohë me ty, por tani nuk është koha apo vendi i duhur. Më duhet pak kohë për të kuptuar se çfarë dua dhe duhet ta bëj vetë”.

3. Dua të jem me dikë tjetër

E gabuar, edhe pse është e sinqertë. Me këtë, ekspertët thonë se do të duhet ta bëni më të qartë se nuk është thjesht një situatë “për momentin”, por se po e mbyllni historinë e marrëdhënies . Është gjithashtu një deklaratë mjaft e ashpër dhe që nuk merr parasysh ndjenjat e tjetrit. Në vend të kësaj, mund të thoni “Unë e kam kuptuar që nuk dua të jem në një lidhje dhe po kënaqem duke qenë beqare tani”.

4. Unë të dua, por nuk jam i dashuruar me ty

Ekspertët paralajmërojnë se kjo është një fjali që mund të mbetet në mendjen e dikujt për vite pas ndarjes, ndaj duhet ta shmangni atë. Kjo deklaratë mund ta lërë një person të besojë se nuk janë mjaftueshëm të mirë. Në vend që të jeni kaq të hapur, fokusohuni në faktin se të dy do të jeni më të lumtur në planin afatgjatë. Mendoni të thoni: “Me aq sa mendoj se shkojmë mirë, duhet t’i japim fund marrëdhënies në mënyrë që të dy të jemi më të lumtur”.

5. Shtigjet tona ndryshojnë

Përsëri, kjo deklaratë është mjaft e qartë, kështu që duhet të jeni më të qartë me partnerin tuaj se pse jeni të papajtueshëm në të ardhmen dhe pse është një ide e mirë t’i jepni fund marrëdhënies. /albeu.com/