Çudira shqiptare! Në këtë fshat nuk ka mjekë, veterineri shërben si infemier: Bën gjipëra dhe për njerëzit dhe për lopët

Fshati Gumen është vetëm 8 km larg nga qyteti i Beratit, por banorët jetojnë si në mesjetë. Përveç mungesës së rrugës dhe kushteve normale për të jetuar, në fshat nuk ka as infermierë.

Banorët e fshatit nëse sëmurën, duhet të thërrasin veterinerin e fshatit për t’u bërë gjilpërat.

Për më shumë se një vit, shërbimi shëndetësor mungon ne disa prej ketyre fshatrave. Në këto kushte banorët pranojnë rrezikun për t’u mjekuar nga veterineri i bagëtive, pasi thonë se shteti i ka harruar. Terreni dhe rruget e veshtira e bejne te pamundur levizjen e tyre…


Shtuar 19.02.2023 17:21