Burrat lëndohen më shumë sesa gratë pas një ndarje, dhe kjo është arsyeja pse

Ndarjet mund të thyejnë vërtet zemrat e grave. Por një grup mendjesh brilante kohët e fundit zbuloli se burrat mund të jenë më të lënduar se partneret e tyre pas ndarjes.

Burrat janë gjithashtu më emocionalë kur bëhet fjalë për të diskutuar dhimbjen që ndjejnë në zemër. Dhe këto përfundime intriguese janë të gjitha pjesë e një studimi të marrëdhënieve të kryer nga psikologët.

Zbuloni më poshtë arsyet pse:

Meshkujt kanë më shumë gjasa të kërkojnë ndihmë për marrëdhënie në internet.

Për mbledhjen e të dhënave të tyre, shkencëtarët shqyrtuan postimet e mbi 184,000 njerëzve në Reddit (një forum masiv diskutimi në internet) veçanërisht në komunitetin e emërtuar “r/relacione”.

Gjetjet e tyre zbuluan se rreth 55% e përdoruesve që kërkuan ndihmë për problemet e tyre të dashurisë ishin burra, ndërsa vetëm rreth 45% ishin gra.

Rezultatet zbuluan gjithashtu se “dhimbja e zemrës” ishte tema më e zakonshme në postime.

Gratë, nga ana tjetër, kanë më shumë gjasa të kërkojnë ndihmë ballë për ballë ose të shkojnë në terapi.

Charlotte Entwistle, autorja kryesore e studimit, tha se, fakti që tema e “dhimbjes së zemrës” diskutohej më shpesh nga burrat, thekson se si burrat janë të prekur emocionalisht nga problemet e marrëdhënieve sa gratë.

Studiuesit vunë re gjithashtu se shumica e djemve kërkuan mbështetje ndërsa problemi ishte ende në fazën e hershme. Vajzat, nga ana tjetër, ishin të prirura të kërkonin ndihmë kur kriza ishte tashmë e rëndë.

Gjuha e përdorur nga çdo gjini gjithashtu zbuloi modele të caktuara. Gratë thuhet se përdorën më shumë gjuhë të përqendruar te vetja (fjalë “unë”) dhe kishin më shumë emocione negative në postimet e tyre.

Kjo i bëri ata të besonin se zonjat ishin kryesisht në gjendjen e lidhjes së preokupuar, një stil lidhjeje që karakterizohet nga dyshimi në vetvete, që zakonisht rezulton në pasiguri dhe ankth.

Nga ana tjetër, burrat përdornin më shumë përemrin “ne”, së bashku me fjalët e përkatësisë dhe emocionet pozitive. Shenjat që ishin në përputhje me një gjendje të sigurt lidhjeje, e cila përfshin besimin dhe ndjenjat pozitive për marrëdhënien.

Studiuesit shpresojnë se këto gjetje do të korrigjojnë disa stigma negative për burrat./albeu.com


Shtuar 17.12.2021 18:38