Zelensky goditje Perëndimit: Nuk keni unitet lidhur me Ukrainën

Presidenti i Ukrainës Zelensky ka thënë se Perëndimit i mungon unitet lidhur me çështjen e dispozitave të armëve dhe mbështetjes tjetër për vendin e tij.

“Uniteti ka të bëjë me armët. Pyetja ime është, a ekziston ky unitet në praktikë? Unë nuk mund ta shoh atë,” tha ai, duke folur në Forumin Ekonomik Botëror në Davos.

Gjermania, ekonomia më e madhe e Evropës, ka luftuar për të dërguar armatime të rënda në Ukrainë gjatë konfliktit, megjithëse kjo nuk u përmend në mënyrë eksplicite nga Zelensky.

Ai tha gjithashtu duke thënë se paaftësia e Bashkimit Evropian për të rënë dakord për një paketë të gjashtë sanksionesh që synojnë eksportet ruse të karburantit sinjalizuan më tej mungesën e unitetit.

Shtuar 25.05.2022 11:49