Zelenky: BE do të mbështesë kërkesën e Ukrainës për statusin e vendit kandidat

27 shtetet anëtare të Bashkimit Evropian do të mbështesin ofertën e Ukrainës për statusin e kandidatit, sipas Volodymyr Zelenskyy.

Ukraina është vendosur të bëhet një kandidat zyrtar për anëtarësim në BE, hapi i parë për t’u bashkuar me bllokun 27-vendesh.

Udhëheqësit pritet të mbështesin masën në një samit që do të mbahet më 23 dhe 24 qershor./albeu.com

Shtuar 22.06.2022 17:53