Vrasja e Klodian Rashës, pranohet kërkesa për gjykim të shkurtuar për Nevaldo Hajdaraj

Kërkesa për gjykim të shkurtuar e Nevaldo Hadaraj, efektivi që qëlloi për vdekje të riun Klodian Rasha më 8 dhjetor të 2020-ës është pranuar.

Seanca e pretencës do të jetë më 3 qershor.

Hajdaraj me kërkesë të mbrojtësve të tij ka kërkuar edhe ndryshim të akuzës, nga ajo e vrasjes e dashje, në vrasje në kapërcim të kufijve të mbrojtjes së nevojshme.

Sipas prokurorisë,  Nevaldo Hajdaraj e ka kryer krimin me dashje dhe për këtë ndaj tij është ngritur akuza e  vrasjes me dashje.

Fillimisht ai u arrestua me akuzën e vrasjes ne kapërcimin  kufijve te mbrojtjes së nevojshme, akuzë për të cilën ai kërkon të gjykohet. Ndërsa hetimet zbuluan se vrasja është me dashje dhe mund te evitohej.

Vrasja e Klodian Rashës u bë shkak që vendi të përfshihej në një sërë protestash që kulmuan me dorëheqjen e ministrit të brendshëm, Sander Lleshaj. /tch


Shtuar 20.05.2021 13:32