Vranë emigrantin shqiptar gjatë grabitjes së kanabisit, dënohen me burg përjetë 4 autorët

Katër burra që vranë një refugjat shqiptar për vjedhjen e kanabisit në periferinë veriore të Adelaidës të gjithë janë dënuar me të paktën 20 vjet burg.

Benjamin John Mitchell, Alfred Claude Rigney, Matt Bernard Tenhoopen dhe Aaron Donald Carver vranë Urim Gjabrin në shtëpinë e tij në tetor 2018, në atë që gjykatësi i Gjykatës së Lartë David Lovell e përshkroi këtë mëngjes si një “shqyerje droge”.

Burrat ishin shpallur të gjithë  fajtorë për vrasje nga një juri e Gjykatës Supreme vitin e kaluar.

Grupi hyri në shtëpinë e viktimës dhe vodhi një sasi të madhe kanabisi. Gjatë incidentit, viktima u godit në kokë me një objekt të panjohur të paktën një herë. Prokurorët më parë u kanë thënë juristëve se viktima u gjet me “kafkën e tij të thyer”. Një burrë i pestë gjithashtu është shpallur fajtor për vrasjen dhe po pret dënimin.

Gjykatësi David Lovell dënoi të katër burrat me burgim të përjetshëm, me të drejtë lirimi me kusht vetëm pas 20 vjetësh.

Ai vuri në dukje se familja e viktimës, përfshirë gruan dhe fëmijët e tij, ishin ende duke jetuar në Shqipëri dhe kishin vuajtur “thellësisht” – si emocionalisht dhe financiarisht.


Shtuar 29.03.2021 19:06