Vidhet guri i kuarcit me vlerë 100 mijë dollarë, hajdutët e nxjerrin nga muzeu gjatë natës

Një gur i madh kuarci me vlerë 100,000 dollarë që peshon 80 kg është vjedhur nga një muze në Australi.

Detektivët australiane kanë krijuar një skenë krimi në galeri dhe po bëjnë apel për informacione që mund t’i ndihmojnë për arrestimin e hajdutëve të gurit të çmuar.

Policia e përshkroi shkëmbin e dukshëm, si një copë të madhe guri kuarci me ngjyrë kafe të errët, e tymosur.

Qyteti i vogël ku ndodhi vjedhja, ka një popullsi prej rreth 1000 banorësh, u themelua në vitet 1840 dhe lulëzoi në vitet 1870 pasi minierat e kallajit u krijuan aty pranë./albeu.com


Shtuar 7.11.2021 22:18