Vendet e BE-së bien dakord për kufirin e çmimit të naftës ruse

Vendet anëtare të BE-së kanë rënë dakord për një propozim të Komisionit Evropian për të vendosur kufij të çmimeve për produktet ruse të naftës, tha presidenca suedeze e BE-së.

Ambasadorët e 27 shteteve të BE-së ranë dakord në një takim të sotëm për të vendosur një kufi prej 100 dollarë për fuçi për produktet premium si nafta dhe një kufi prej 45 dollarësh për produktet e nivelit të ulët, sipas diplomatëve.

Kufiri i çmimit hyn në fuqi të dielën, si dhe ndalimi i BE-së për importet e produkteve ruse të naftës. Ai pason një kufi prej 60 dollarësh për fuçi të vendosur ndaj naftës së papërpunuar ruse më 5 dhjetor. /albeu.com


Shtuar 3.02.2023 19:16