Varheley: Bashkëpunimi me Ballkanin Perëndimor, zgjedhje gjeostrategjike e BE-së

Komisioneri për Zgjerim Oliver Varheley ka deklaruar se Ballkani Perëndimor është prioritet për BE dhe se Brukseli do të ofrojë mbështetje të plotë në mënyrë që vendet e rajonit të mos varen nga energjia ruse.

Gjithashtu Varheley tha se situata ka qenë e vështirë dhe sfiduese për ekonominë, ndërsa vuri në dukje se pandemia e COVID ndikoi negativisht në ekonomi dhe sikur të mos mjaftonte pandemia, lufta në Ukrainë ishte po ashtu një tjetër goditje e madhe./albeu.com