Urdhri i Biden për bllokimin e pasurisë së zyrtarëve në Ballkan, reagon ambasada amerikane

Pas urdhrit të presidentit amerikan Biden, për të futur edhe Shqipërinë në listën e vendeve për bllokimin e pasurive të individëve që sipas Departamentit të Thesarit Amerikan kanë cënuar stabilitetin në Ballkanin Perëndimor, ka reaguar ambasada amerikane.

Sipas ambasadës, ky urdhër është një mjet jetik drejt arritjes së këtij qëllimi të përbashkët.

“Presidenti Joe Biden miratoi një Urdhër Ekzekutiv (E.O.) të ri dje, i cili autorizon përdorimin e sanksioneve kundër personave të përfshirë në një sërë aktivitetesh destabilizuese në Ballkanin Perëndimor, përfshirë personat e angazhuar në përpjekje që kërcënojnë paqen, sigurinë dhe stabilitetin rajonal; cënojnë proceset demokratike; dhe përfshihen në korrupsion në lidhje me rajonin ndër aktivitete të tjera.

Një referencë e qartë për Shqipërinë bën të qartë se Urdhëri Ekzekutiv është në përputhje me punën që Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Europian kanë bërë për të integruar rajonin në strukturat Europiane dhe Euro-Atlantike. Urdhi Ekzekutiv i djeshëm është një mjet jetik drejt arritjes së këtij qëllimi të përbashkët”, thuhet në deklaratë.

Shtuar 9.06.2021 10:06