Ulsi Manja zbulon kush janë 8 të dënuarit nga GJKKO që u liruan prej Amnistisë Penale

Ministri Drejtësisë Ulsi Manja, nga foltorja e Kuvendit ka bërë me dije se të dënuar nga GJKKO nga amnistia penale kanë përfituar 20 të dënuar. Nga 20 të dënuar, ministri tha se vetëm 8 prej tyre kanë qenë të dënuar për veprat penale kundër veprimtarisë shtetërorë të kryera nga shtetasit ose punonjës shtetëror në shërbim publik, pra sipas ministrit nëpunës publik e jo zyrtarë të lartë.

Ndërsa 10 të tjerë sipas ministrit kanë qenë të dënuar nga GJKKO, për veprat penale kalim i paligjshëm i kufirit dhe falsifikim dokumentesh.

‘Në total 18 prej këtyre të dënuar nga GJKKO-ja janë liruar me datën 24 prill, ndërsa 2 prej tyre janë liruar pas kësaj date për shkak të urdhrit të leshura nga prokurorët e SPAK. Në 20 të dënuarit nga GJKKO-ja, vetëm 8 prej tyre kanë qenë të dënuar për veprat penale kundër veprimtarisë shtetërorë të kryera nga shtetasit ose punonjës shtetëror në shërbim publik, pra subjekte të zakonshme, shtetas, nënpunës në shërbim publik, por kurrsesi zyrtarë të lartë dhe ish-zyrtarë. Konkretisht 10 të tjerë nga 18 kanë përfituar nga ulja e dënimit por kanë qenë të dënuar për veprat penale dhënie ndihëm për kalim të paligjshëm kufiri, falsifikim dokumentesh, vetëm 8 kanë qenë për një nga këto vperat të shkelje të barazisë në tendera hde ushtrim të ndikimit paligjshëm.

Edmond Z. i i dënuar për 448, nuk e kam idenë çfarë zyrtari ka qenë i janë falur 13 ditë nga amnistia. Ka qenë i dënuar 1 vit e 4 muaj.

Mariglen M. i dënuar me 2 vite për veprën penale shkelje të barazisë së tenderave i janë falur 5 muaj e 28 ditë

Marvin M, i dënuar 2 vite,  i janë falur 9 muaj e 7 ditë

Admir B, nga 4 vite dënim i janë falur 3 muaj e 25 ditë

Eduard. R, ky është dënuar për mos kallëzim krimi nga GJKKO, i dënuar me 3 vite e 6, i është falur 1 vit burg

Hamza. T, i dënuar me 1 vit e 2 muaj burg, i janë falur 4 muaj e 21 ditë

Ubrahim G, i dënuar 8 muaj,amnistia i ka falur 26 ditë

Erion.B,  i janë falur 14 ditë

Lulzim Ç, është dënuar për ushtrim të ndikimi të paligjshme 1 muaj e 8 ditë.’- tha ministri.


Shtuar 9.05.2024 11:23