Ulsi Manja në Ditën e Drejtësisë: Ma bëni hallall se gjyqtarët nuk i kanë qejf fjalimet e gjata

Në Ditën e Drejtësisë, Ulsi Manja, u ndal te Reforma në Drejtësi, ku u shpreh se duhet t’i shpallet luftë pa ekuivok kriminalitetit, pa dallim ngjyre.

Gjithashtu, ai theksoi se duhen rezultate konkrete për qytetarët.

Sipas tij, “mirëpres çdo propozim që kërkon angazhimin e ministrisë së Drejtësisë që synon vijimin e reformës në drejtësi. Luftë pa ekuivok kriminalitetit, duhet bërë pa dallime ngjyre”.

“Ma bëni hallall se gjyqtarët nuk i kanë qejf fjalimet e gjata, por do bëjmë si do bëjmë. Pa një drejtësi që mbron të drejtat dhe liritë e qytetarit, nuk do të kemi zhvillim ekonomik në Shqipëri.

Nuk mund të lë pa përmendur reformënën drejtësi, që dita ditës po konsolidon vetveten. Këto dy këshillë sot janë risi në reformën në drejtësi. Sa na takon si qeveri dhe si shumicë parlamentare, do të mbështesim pa rezerva konsolidimin e një sistemi të qëndrueshëm që kontrollon llogaridhënien.

Sot kemi një sistem drejtësie me një arkitekturë institucionesh. Sfidat na inkurajojnë që të rrisim bashkëpunimin ndërinstitucional. Mirëpres çdo propozim që kërkon angazhimin e ministrisë së Drejtësisë që synon vijimin e reformës në drejtësi.

Luftë pa ekuivok kriminalitetit, duhet bërë pa dallime ngjyre. Duhen rezultate konkrete, të matshme për qytetarët. Ju duhet të ulni numrin e stokut për motive patriotike më shumë, pasi qytetarët presin prej vitesh. Ky është dhe duhet të jetë thelbi i punës sonë. Në asnjë rast nuk duhet të bëhet në kurriz të drejtësisë”, tha Manja.