Ukriana: Luftime të ashpra në lindje, Rusia vazhdon të shënjestrojë infrastrukturën civile

Luftime të ashpra kanë vazhduar në lindje, ka thënë ushtria ukrainase më 19 nëntor, teksa Rusia ka vazhduar të shënjestrojë infrastrukturën civile, duke lënë miliona ukrainas pa energji elektrike.

Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës, tha se një ditë më parë ushtria ruse kreu dhjetë sulme ajrore dhe dhjetë sulme me raketa.

Sipas tyre, armiku ka kryer edhe 42 sulme me raketa në infrastrukturën civile dhe duke shkaktuar dëme të mëdha në Zaporizhja.

“Armiku vazhdon të godasë infrastrukturën kritike dhe shtëpitë e civilëve, duke shkelur të drejtën ndërkombëtare humanitare, si dhe ligjet dhe zakonet e luftës”, thanë ata.

Zaporizhja, aty ku gjendet centrali bërthamor më i madhi në Evropë, ka qenë një nga shënjestrat e ushtrisë ruse prej nisjes së luftës në Ukrainë, në fund të muajit shkurt.

Ushtria ukrainase tha se kanë zmbrapsur me sukses gjashtë sulme ruse në Donbas, ndërsa forcat ajrore të Kievit nisën shtatë sulme në zonat e përqendrimit të personelit rus në lindje.

Por, Moska ka vazhduar të shënjestrojë infrastrukturën e energjisë, duke dëmtuar edhe më shumë furnizimet me rrymë.

Luftime të ashpra kanë vazhduar në lindje, ka thënë ushtria ukrainase më 19 nëntor, teksa Rusia ka vazhduar të shënjestrojë infrastrukturën civile, duke lënë miliona ukrainas pa energji elektrike.

Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës, tha se një ditë më parë ushtria ruse kreu dhjetë sulme ajrore dhe dhjetë sulme me raketa.

Sipas tyre, armiku ka kryer edhe 42 sulme me raketa në infrastrukturën civile dhe duke shkaktuar dëme të mëdha në Zaporizhja.

“Armiku vazhdon të godasë infrastrukturën kritike dhe shtëpitë e civilëve, duke shkelur të drejtën ndërkombëtare humanitare, si dhe ligjet dhe zakonet e luftës”, thanë ata.

Zaporizhja, aty ku gjendet centrali bërthamor më i madhi në Evropë, ka qenë një nga shënjestrat e ushtrisë ruse prej nisjes së luftës në Ukrainë, në fund të muajit shkurt.

Ushtria ukrainase tha se kanë zmbrapsur me sukses gjashtë sulme ruse në Donbas, ndërsa forcat ajrore të Kievit nisën shtatë sulme në zonat e përqendrimit të personelit rus në lindje.

Por, Moska ka vazhduar të shënjestrojë infrastrukturën e energjisë, duke dëmtuar edhe më shumë furnizimet me rrymë./REL

 


koment