Ukraina merr tre sistemet e para kundërajrore gjermane

Ushtria ukrainase ka marrë tre sistemet e saj të para vetëlëvizëse kundërajrore gjermane Gepard, tha sot komanda ushtarake jugore.

Sistemet e mbrojtjes ajrore, të cilat operohen nga ekuipazhe me tre persona, do të përdoren për të mbrojtur objekte të rëndësishme të infrastrukturës.

Ato janë një nga pjesët e ndryshme të pajisjes ushtarake perëndimore që i furnizohen Ukrainës për ta ndihmuar atë të shmangë forcat ruse në mes të luftës.

Muajin e kaluar, presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy tha se armët e furnizuara nga Perëndimi kishin filluar të kishin një ndikim në luftën në Ukrainë dhe luftëtarët po bënin “sulme të prekshme” në objektivat logjistike ruse.

Ai tha: “Artileria perëndimore, armët që morëm nga partnerët tanë,  filloi të funksiononte shumë fuqishëm.

Saktësia e tij është pikërisht sipas nevojës. Mbrojtësit tanë bëjnë goditje shumë të dukshme në depo dhe pika të tjera të rëndësishme për logjistikën e pushtuesve dhe kjo redukton ndjeshëm potencialin sulmues të ushtrisë ruse.

Humbjet e pushtuesve do të rriten vetëm çdo javë, si dhe vështirësia e furnizimit të tyre.