Ukraina bën shkëmbimin më të madh të robërve të luftës, me Rusinë

Ukraina ka pranuar 144 robër lufte në një shkëmbim me Rusinë, thotë drejtoria e inteligjencës e ministrisë së saj të mbrojtjes.

Në një postim në Telegram, zyrtarët e përshkruajnë këtë si shkëmbimin “më të madh” të tillë midis dy kombeve ndërluftuese deri më tani.

Ai tha se 95 nga të burgosurit e kthyer në Ukrainë ishin kapur ndërsa mbronin punimet e mëdha të metalit Azovstal në qytetin port jugor të Mariupol, dhe gati gjysma e tyre i përkisnin regjimentit të diskutueshëm Azov.

Përditësimi shton se shumica e ushtarëve janë marrë me “plagosje të rënda”, dhe po trajtohen për plagë nga armë zjarri, lëndime me predha, djegie dhe fraktura. Nuk u njoftua se sa të burgosur ishin kthyer në Rusi, në shkëmbim./albeu.com