U fshehën në fugon për të shkuar në Angli, kapen 3 shqiptarë mes tyre një 3-vjeçar

Tre shqiptarë dhe një belge rrezikojnë deri në 50 muaj burg pasi tentuan të kalojnë ilegalisht kufirin për në Britaninë e Madhe. Furgoni i Viviane V. u ndalua nga dogana më 19 gusht 2021 në E40 në Nieuwpoort. Tre turistët shqiptarë u zbuluan pas një pirgu pikturash, edhe një fëmijë tre vjeçar. Liège pretendoi se ajo donte t’i shiste pikturat në Londër dhe mohoi çdo përfshirje në kontrabandën e njerëzve.

Hetimet zbuluan se 36 vjeçari shqiptar Ermal L. mësohet se ka shoqëruar gruan belge në Drongen ku u takuan edhe me dy shqiptarët e tjerë, Hysen D. 35 vjeç dhe Basri A. 40 vjeç. Avoktatët mbrojtës kanë kërkuar pafajësinë e tyre, ndërsa vendimi përfundimtar pritet të jepet më 25 korrik.

Avokatët e Viviane V. dhe Ermal L. kërkuan pafajësinë, ndërsa mbrojtja e D. dhe A. këmbënguli për një dënim më të butë, duke pretenduar se nuk janë kontrabandistë të paskrupullt. Por gjyqtari do të vendosë më 25 korrik./ HLN