Tym nga anije luftarake në Gjirin e Vlorës, vjen reagimi nga Ministria e Mbrojtjes

Një anije luftarake është parë të nxjerrë tym në Gjirin e Vlorës. Lidhur me këtë situatë një reagim ka ardhur nga Ministria e Mbrojtjes ku sqaron se bëhet fjalë për një stërvitje rutinë të anijeve të klasit “Iliria” të Forcës Detare shqiptare në Gjirin e Vlorës.

Episodi i shfaqur është pjesë e skenarit në rastet kur bie zjarr në bordin e një mjeti lundrues dhe anijet e Forcës sonë Detare angazhohen për të shuar flakët.

Rasti i fundit i angazhimit të anijeve të Forcës sonë Detare në një operacion për shuarjen e flakëve në një mjet lundrues në det të hapur ka ndodhur vetëm në muajin shkurt të këtij viti në tragetin e linjës Brindizi-Gumenicë.