Si u zhdukën shqiptarët në qytetin e Ohrit? (VIDEO)

Rreth 100 vjet më parë Ohri, ka patur mëse 80% të popullsisë shqiptare, ndryshe nga sot ku shumë raporte janë permbysur sipas të dhënave tashmë shqiptarët në këtë qytet kanë mbetur më pak se 6%.

Por ku shkuan shqiptarët? Çfarë ndodhi me ta? Si qëndron e vërteta?

Qëllimi ynë është të zbulojmë se çfarë ndodhi me shqiptarët e këtushëm dhe historinë e tyre, por mbi të gjitha atë që ende fshihet në rrugicat e këtij qyteti, ku dikur jetonin kaq shumë shqiptarë. /tch/

Ndiqni më poshtë dokumentarin nga Marin Mema:


Shtuar 28.11.2021 11:26