Si të mësoni të hani ngadalë dhe siç duhet

Sigurisht që gllabërimi i ushqimit tonë nuk është një zakon i mire. Trupit i duhen rreth 20 minuta për të filluar të kuptojë se është i plotë përsa i përket ushqimit dhe ngrënia shumë shpejt na bën të prirur për ngrënie të tepërt dhe rrit potencialin për të shtuar peshë.

Por si të hani më ngadalë?

Ju duhet ta vendosni ushqimin tuaj në një pjatë dhe të merrni kohë për ta ngrënë, diçka që e bën vaktin tuaj një proces të veçantë dhe jo diçka që bëni midis përgjigjeve me email dhe lojës që luani në celularin tuaj.

Fikni pajisjet tuaja elektronike para se të filloni të hani. Mosmbajtja e pajisjeve shpërqendruese ju ndihmon t’i kushtoni vëmendje ushqimit tuaj. Mund të duket jo shumë tërheqëse, por përpiquni të përtypni të paktën 10 herë çdo kafshatë. Logjika këtu është që sa më shumë ta shijoni ushqimin tuaj, aq më shumë do të ndiheni të ngopur.

Dhe në fund, nëse vazhdoni të hani shumë shpejt, filloni ta ndani vaktin tuaj në vakte më të vogla gjatë gjithë ditës. Ekziston një rast për të ngrënë kaq shpejt sepse ndiheni të pangopur, gjë që tregon se keni nevojë të hani më shpesh./albeu.com


Shtuar 10.06.2021 20:18