Shtyhet seanca për heqjen e VETO-s ndaj Maqedonisë së Veriut

Shtyhet seanca për heqjen e VETO-s, deputetët: Ta propozojë kryeministri!

Mbledhja e Komisionit për Politikë të Jashtme për Maqedoninë e Veriut shtynë propozimin e deputetit Stanislav Angelov dhe me mbështetjen e GERB-it, “Ka një popull të tillë” dhe “Vazrazhdane”. Kështu, deputetët nuk e dëgjuan ministren e Jashtme Teodora Genchovska, e cila duhej t’i njihte me përmbajtjen e protokollit midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut, miratimi i të cilit është një hap drejt heqjes së vetos bullgare.

Deputetët e GERB dhe MRF insistuan që një vendim për rastin me Maqedoninë e Veriut të propozohet nga kryeministri Kiril Petkov dhe më pas të kalojë në Komision. “Po vazhdojmë ndryshimin” dhe BSP-ja insistoi që Ministrja e Jashtme Teodora Gençovska të dëgjohet për shkak të interesimit të madh publik për këtë çështje.