Shikoni çfarë i ndodh shëndetit kur jeni të inatosur!

Kur vazhdimisht mendojmë gjëra negative dhe mbajmë inat ndaj njerëzve, përveç që ndihemi të zemëruar, ne jemi më të prekshëm ndaj ndjenjave dhe mendimeve të pakëndshme në fusha të tjera të jetës sonë.

Në fakt, hulumtimet kanë treguar se kur vazhdimisht po mendojmë për një incident të pakëndshëm, e kemi më të vështirë ta kapërcejmë atë.

Dhe kur këto emocione grumbullohen, ne mund të përfundojmë duke përjetuar rritje të stresit, ankthit, agresionit dhe negativitetit.

Kërkimet kanë treguar se shtypja e emocioneve tona, fajësimi i të tjerëve dhe strehimi i mendimeve të pakëndshme çojnë në ndjenja edhe më të pakëndshme.

Përveç kësaj, kur mbajmë inate, shëndeti ynë fizik mund të ndikohet gjithashtu, për shkak të stresit kronik, i cili mund të ndikojë në shëndetin tonë kardiovaskular, sistemin tonë të tretjes, pjellorinë tonë, gjumin dhe sistemin imunitar.

Dhe sigurisht, ekzistojnë simptomat psikosomatike të stresit, të cilat përfshijnë pagjumësi, migrenë, dhimbje stomaku, etj./albeu.com


Shtuar 14.07.2021 16:28