Shenjat që tregon trupi se është dehidratuar, por që i anashkalojmë

Dehidrimi është një pjesë nga e cila duhet të kemi kujdes, pasi mund të krijojë shumë probleme në shëndetin tonë.

Për sa kohë që temperaturat janë të larta, është shumë e rëndësishme të qëndroni të hidratuar. Kur humbni shumë ujë përmes djersës, frymëmarrjes dhe urinës, trupi ka nevojë për ujë shtesë për të funksionuar normalisht.

Ekspertët sugjerojnë të dëgjoni trupin dhe nevojat e tij. Më poshtë albeu.com do t’ju tregojë se cilat janë shenjat që tregojnë dehidratim, por që zakonisht i anashkaloni.

Sytë e thatë

“Kur jeni të dehidruar, sytë tuaj prodhojnë më pak lot. Kështu, sytë nuk pastrohen në mënyrë adekuate dhe ju do të ndjeni siklet ose keni vizion të paqartë.

Sytë e mbingarkuar

Ne qëndrojmë në kategorinë e syve sepse dehidrimi krijon probleme të mëdha. Disa shenja janë vizion i paqartë, kur shihni gjithçka dy herë dhe ndjeheni të lodhur në zonë. Sa më shumë ujë të pini, aq më shumë kripë eliminoni nga trupi dhe lagni sytë tuaj.

Mjegulla e trurit

Nëse mendoni se truri juaj po punon më ngadalë se zakonisht, mendoni se sa ujë keni pirë sot. Sipas një studimi të vitit 2018, dehidratimi dhe nivelet e ulëta të elektroliteve krijojnë një problem në të menduarit tuaj. Qelizat nervore gjithashtu duan një dorë ndihme. Prandaj, pini ujë./albeu.com

Shtuar 21.06.2021 15:40