Shenjat që tregojnë se keni shumë pasiguri

Pasiguria është një pengesë në jetën tonë të përditshme dhe ajo që duhet të bëjmë është ta identifikojmë dhe ta eliminojmë atë nga jeta jonë.

Cilat janë shenjat që kemi shumë pasiguri, të cilat nuk na lejojnë të jemi të lumtur dhe të përqafojmë vetveten?

Ne vazhdimisht po e krahasojmë veten me të tjerët. Secili prej nesh është unik dhe për krahasim do të përballemi vetëm me mjerim.

Ne nuk po mbrohemi. Nëse tërhiqemi vazhdimisht, pa mbrojtur bindjet tona, ne humbasim zërin dhe të drejtën tonë.

Ne e kemi të vështirë të marrim vendime vetë. Ne i besojmë më shumë gjykimit të të tjerëve, pasi besojmë se pikëpamja jonë ndoshta do të jetë e gabuar.

Ne bëjmë përtej nevojave tona. Është bukur të bësh gjëra për të tjerët, por nëse vazhdimisht themi “po” për gjithçka, heqim dorë nga dëshirat tona dhe nuk kujdesemi për veten.

Ne nuk pranojmë kritika. Pavarësisht nëse kritikat janë të këqija apo të mira, ne i konsiderojmë si fjalët më të këqija që kemi dëgjuar ndonjëherë. Gjetja e forcës për të dëgjuar atë që ata kanë për të thënë me siguri do të na bëjë më të mirë./albeu.com


Shtuar 29.05.2021 21:58

Tags: