Shena flet për propozimin për uljen e emetimeve të gazrave në BE: Futja e energjisë së gjelbër, kërkon adaptimin e teknologjisë së re

Themeluesi dhe drejuesi i Fondacionit “Feeding Albania”, Oltion Shena, foli për propozimin e Komisionit Europian për uljen prej 90% të emetimeve të gazrave në Bashkimin Evropian deri në vitin 2040 dhe se a do të ndikojnë këto masa në reduktimin e prodhimit të ushqimit.

Shena: Sistemet agroushqimore janë shumë komplekse.

Janë vazhdimisht të ndryshueshëm. Të gjitha politika duhet të jenë aktive.

Nuk ka politika që zbatohen cdo 10 vjeçar.

Edhe vetë zhvillimi i teknologjisë, futja e energjisë së gjelbër, automatiksiht kërkon që të kemi një adaptim të shpejtë dhe të vazhdueshëm të teknologjisë së re.

Shteti dhe individi duhen të kenë më shumë besim sesa aktualisht kanë në Shqipëri për njëri tjetrin.


Shtuar 17.02.2024 16:35

Tags: ,