Rikthehen tifozët, Italia hap dyert

“Finalja e Kupës së Italisë, Atalanta-Juventus, e planifikuar për në 19 maj në stadiumin Mapei në Reggio Emilia, do të jetë e hapur për publikun.

Pasi kam diskutuar me Ministrin Roberto Speranza, unë konfirmoj gatishmërinë e Qeverisë për të hapur stadiumin për tifozët në 20 % e kapacitetit.

CTS aktualisht po studion protokollin për të lejuar spektatorët të arrijnë dhe të ndjekin lojën në mënyrë të sigurt në përputhje të plotë me legjislacionin anti-Covid”.

Këtë e deklaroi Nënsekretari i Shtetit për Shëndetësinë Andrea Costa.

Pas thashethemeve të ditëve të fundit, pra, tani vjen konfirmimi i qeverisë.

Për ditë, Departamenti i Sportit me Nënsekretaren Valentina Vezzali kishte punuar për të lejuar disa ngjarje sportive si kjo dhe Tenis Internationals të kishin një pjesë të spektatorëve edhe para 1 qershorit siç kërkohet nga dekreti.

REGGIO NELL’EMILIA, ITALY – JANUARY 26: General view of Mapei Stadium prior the Serie A match between US Sassuolo and Cagliari at Mapei Stadium – Citta’ del Tricolore on January 26, 2019 in Reggio nell’Emilia, Italy. (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

“Pas dhënies së dritës jeshile në Kampionatin Evropian me një prani të tifozëve të barabartë me 25% – vazhdon Costa – unë menjëherë mbështeti mundësinë e të qenit në gjendje të lejojë hyrjen në publik me përqindje më të ulët edhe në ngjarje të tjera sportive, të tilla si finale të Coppa Italia dhe finalen e Ndërkombëtarëve më 16 qershor në Romë. Ato do të jenë prova të rëndësishme në funksion të ndeshjeve evropiane. Një sinjal themelor për të gjithë botën e sportit, i cili edhe një herë udhëheq rrugën në tregimin e datave për një gradual kthehu në jetën normale”.

Prandaj, ideja për Atalanta-Juventus është që të krijojë vend për më shumë se një mijë tifozë (20% e kapacitetit të Mapei Stadium, pra afërsisht 4,700 vende).

Tani do të varet nga CTS, i cili do të takohet në orët e ardhshme, për të përcaktuar të gjitha modalitetet.

Shtuar 29.04.2021 18:51