Realizoi fushatën Balenciaga S&M teddy, fotografi: Po marr kërcënime

Gabriele Galimberti, fotografi që bëri fotografi të fëmijëve që mbanin arushë pelushi të veshur me veshje S&M për fushatën e fundit të reklamave të Balenciaga, thotë se ka marrë kërcënime me vdekje pas skandalit.

Duke folur për The Guardian, ai tha: “Unë marr mesazhe si ‘ne e dimë se ku jetoni’. “Ne po vijmë të të vrasim ty dhe familjen tënde.” “Ne do të djegim shtëpinë tuaj.” “Duhet të vrasësh veten, pedofil i ndyrë.” Ai tha se 90% e mesazheve ishin nga njerëz në SHBA.

Galimberti punoi në imazhet e fëmijëve që mbanin arushë pelushi me veshje skllavërie, dhe jo në fushatën Adidas x Balenciaga që shfaqte një çantë dore mbi dokumente që detajojnë një çështje gjyqësore për pornografinë e fëmijëve. Megjithatë, të dy fushatat shpesh janë ndarë së bashku në Twitter, duke çuar në supozimin se Galimberti ka punuar në të dyja. Ai thotë se mediat i morën këto imazhe të dy fushatave nga rrjetet sociale dhe i publikuan së bashku. Si rezultat, ai ka paditur katër media.

Galimberti ishte i qartë se ai kishte pak ndikim në pamjen e imazheve që ai bëri para xhirimit. “Unë jam një fotograf dokumentar. Unë fotografoj atë që gjej atje… Për mua, nëse dhoma është e kuqe apo e verdhë, nuk ka asnjë ndryshim.”

Në një deklaratë të lëshuar në Instagram më 22 nëntor, Balenciaga tha se po ndërmerrte veprime ligjore “kundër palëve përgjegjëse për krijimin e grupit dhe përfshirjen e artikujve të pamiratuar për fotosesionin tonë të fushatës së pranverës 23”.