Rama tregon historinë e pazakontë në Lushnje: Njëri më ndiqte me çekiç

Edi Rama ka treguar një histori në muzeun e Lushnjes që u ndërtua në vitin 1987-1988, i dedikohej tokës për të gjithë historinë dhe transformimin nga këneta me mushkonja në toka pjellore.

Në emisionin “E diell”, Rama tha se pati një përplasje të ashpër për shkak të formave ekspresive dhe një personazh i ndiqte nëpër qytet me çekiç në dorë ndërsa në mbledhje e hodhi nga fundi i sallës.

“Bashkë me Lad Myrtezain na ofruan një mur në katin e parë për të bërë një murale që ishte e kohës së Zogut. Ne e morëm me shumë dëshirë këtë se na jepte mundësinë që të bënim një vepër me ngjyra të errëta, me forma më ekspresive dhe kemi parë çudira në këtë periudhë sepse në një moment të caktuar, deshën të na e bllokonin dhe erdhi një komision, u bë një debat dhe debati më i madh u bë për kaun dhe për këmbët e zbathura të këtij personazhi kryesor.

Komisioni thoshte kau kështu, kau ashtu. Unë i thoja ku e dini ju si ka qenë kau në kohën e Zogut. Si përfundim, këta të komitetit të partisë vendosën të bëjnë një ballafaqim mes artistëve dhe shoqatës së veteranëve. Muzeu ishte akoma duke u ndërtuar dhe ngjitur ishte kinemaja.

Një të diel në mëngjes vijnë nja 50-60 anëtarë të shoqatës me dekorata, ata ishin për një ceremoni të madhe dhe aty u bë një gjyq me ta se filluan të gjithë të shanin pikturën. Ishte njëri në fund fare, një personazh që kishte filluar të na ndiqte nëpër qytet me një çekiç dhe thoshte do u bie me çekiç kokës atyre. Në një moment, fluturon çekiçi nga fundi i sallës se nuk i mbajti më qarku. Qe një moment kritik dhe në fund fare u la që ne kishim pasqyruar kohën”, rrëfeu Rama. /tch

 

Shtuar 18.04.2021 06:04