Putin zotohet të vazhdojë të godasë rrjetin elektrik të Ukrainës

VPutin është zotuar të vazhdojë të sulmojë infrastrukturën energjetike të Ukrainës, pavarësisht se miliona njerëz kanë mbetur pa energji elektrike dhe ujë.

“Po, ne e bëjmë këtë. Por kush e filloi atë?” tha presidenti rus në një ceremoni çmimesh në Kremlin.

Sipas BBC, Putin tha se kritikat ndaj sulmeve ruse “nuk do të ndërhynin në misionet tona luftarake”. Moska ka goditur rrjetin elektrik të Ukrainës që nga 10 tetori, pas një vargu humbjesh të rënda ushtarake.

Disa liderë perëndimorë e kanë quajtur strategjinë një krim lufte, për shkak të sasisë së madhe të dëmit të shkaktuar në infrastrukturën civile. Por presidenti Putin tha se kritikat në rritje globale nuk do t’i ndalin sulmet.

“Ka shumë zhurmë për goditjet tona në infrastrukturën energjetike të një vendi fqinj. Po, ne e bëjmë këtë. Por kush e filloi atë?” tha ai për marrësit e çmimeve shtetërore, përfshirë medaljen “Hero i Rusisë”.