Putin nderon Gorbachev: Njeri me influencë të madhe në rrjedhën e historisë globale

Presidenti rus Vladimir Putin ka shprehur ngushëllimet e tij më të thella për të afërmit dhe miqtë e Mikhail Gorbachev, duke thënë se ish-udhëheqësi sovjetik pati një ndikim të madh në rrjedhën e historisë botërore”, shkruan The Guardian.

Putin tha se Gorbaçovi udhëhoqi “vendin tonë gjatë një periudhe ndryshimesh komplekse, dramatike, politikës së jashtme në shkallë të gjerë dhe sfidave ekonomike dhe sociale”, duke shtuar se “ai e kuptonte thellësisht se reformat ishin të nevojshme”.

“Unë do të vë në dukje veçanërisht aktivitetet e mëdha humanitare, bamirëse dhe arsimore që Mikhail Sergeyevich Gorbachev ka zhvilluar në vitet e fundit. Edhe një herë, ju kërkoj të pranoni fjalët e mia të sinqerta të ngushëllimit dhe mbështetjes në lidhje me humbjen që ju ka ndodhur,” tha Putin.

Shtuar 31.08.2022 12:02