Pse nuk duhet të flini kurrë me nerva

Sipas hulumtimeve, ata që shkojnë të zemëruar në shtrat, “konsolidojnë” emocionet e tyre negative më mirë gjatë gjumit, duke e bërë më të vështirë të heqin qafe nervat ditën tjetër.

Gjatë gjumit, truri riorganizon kujtimet – pozitive, neutrale dhe negative – dhe i ruan ato më mirë jo vetëm në hipokampus, por në mënyrë më difuzive në të gjithë lëvoren cerebrale, duke i bërë ato më të vështira për t’u fshirë më vonë.

Kjo është arsyeja pse shkencëtarët theksojnë: “ne do t’i këshillonim të gjithë të zgjidhnin mosmarrëveshjet e tyre së pari para se të flenë.

Gjetjet mund të ndihmojnë gjithashtu për të trajtuar më mirë kujtimet dhe çrregullimet e padëshiruara të tilla si çrregullimi i stresit post-traumatik, ndoshta përmes privimit të gjumit./albeu.com

 

 

Shtuar 22.05.2021 15:42

Tags: ,