Peshqirë të ashpër? Këto janë 3 gabimet që jeni duke bërë

A i varni peshqirët pas çdo përdorimi dhe i lani në fund të çdo jave? Ndaloje! Ka disa gabime që po bëni kur bëhet fjalë për mënyrën se si i trajtoni peshqirët e banjës.

I gjeni më poshtë:

I varni dy nga dy nga një grep

Nëse e bëni këtë, thjesht ndaloni. Sidomos nëse janë të lagur, peshqirët tuaj janë plot me myk dhe baktere të cilat ju nuk i dëshironi. Varini ato veçmas në grepin e tyre, secili.

Nuk i lani mjaft shpesh

Vërtet, sa shpesh i lani? Sipas ekspertëve duhet t’i ndërroni dhe lani çdo 3 ditë. Në këtë mënyrë nuk i dëmtoni aq shumë.

Përdorni shumë detergjent kur i lani

Shumë detergjent do t’i bëjë peshqirët tuaj të vështirë me kalimin e kohës./albeu.com