Për herë të parë, vdekjet nga Covid-19 në Rusi i kalojnë 1,000

Rusia sot regjistroi 1,000 vdekje nga Covid-19 në një ditë të vetme. Kjo shtë shofar më e lartë e regjistrar që nga fillimi i pandemisë.

Shifrat janë rritur gjatë gjithë javës, dhe Kremlini ka fajësuar popullin rus për mos marrjen e vaksinës.

Vetëm rreth 1/3 e popullsisë ka marrë një dozë, mes mosbesimit të gjerë ndaj vaksinave.

Qeveria ka shmangur vendosjen e kufizimeve të rrepta sepse thotë se duhet të mbajë ekonominë në punë./albeu.com


Shtuar 16.10.2021 14:06

Tags: