Pasojat nga COVID-19, Rakacolli: Një person që e ka kaluar, nuk është më si më parë

Zv.ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli ka thënë sot se një person i cili ka kaluar koronavirusin, nuk është më si më parë.

Rakacolli tha në “Studio Live” se një person që ka kaluar COVID-in ka pasoja në mushkri dhe në shëndetin mendor.

“Bota është akoma përpara të panjohurës, që COVID ndikon në shumë sisteme ndikon, dhe që lë pasoja po shihet gjithnjë e më tepër, ato që kanë kaluar nuk janë si më parë, përjetojnë simptoma që duken që janë lidhur me COVID, ka lënë shumë pasojë në shëndetin mendor dhe të frymëmarrjes.

Flitet shumë, për pasoja që lë në sistemin nervor, që kalojnë si hije, si mjegull, apo kujtesë të shkurtër, por shëndetin mendor mund të jetë edhe një reaksion nga sëmundja e shekullit apo të përballjes me humbje apo vuajtje të njerëzve të dashur”, tha Rakacoli.

E njëjta vlen edhe me mjekët, tha Rakacolli, të cilët pavarësisht se shifrat janë të ulëta dhe spitalet po boshatisen, nuk po i gëzohen ende kësaj situate.

“Përballja me vuajtjet të lë pasoja dhe mjekët nuk janë më njësoj, janë përballur me njerëz që shohin shpresën vetëm të ti. Të fiken njerëz në duar nuk është e vogël dhe nuk kalon prap pasoja në shpirtin tënd, akoma nuk mund t’i gëzohen kësaj situatë”, tha zv.ministrja.

Lajmi i mirë është se sistemi shëndetësor po i kthehet pak nga pak normalitetit dhe se në vendin tonë nuk ka shenja të virusit indian.

“Sistemi shëndetësor po i kthehet normalitet, janë mbyllur pavijonet në spitalet e tjera, po trajtohen vetëm në Infektiv, po pandemia nuk ka mbaruar, virusi vijon të jetë. Nuk ka dyshime klinike për variantin indian të COVID”, përfundoi Rakacolli në Report TV.


Shtuar 15.06.2021 18:25