Parandalohet sulmi terrorist në Greqi, kishin 2 javë që bënin plane

Policia greke dhe Shërbimi Informativ Kombëtar kanë çmontuar një rrjet terrorist që, me udhëzime nga jashtë, po planifikonte sulme kundër objektivave të përzgjedhur me kujdes në territorin grek . Mbi bazën e informacioneve të mbledhura dhe të përpunuara nga Shërbimi Informativ Kombëtar, janë kryer operacione të koordinuara të EYP-së dhe Shërbimit Antiterrorist në zona të ndryshme të territorit.

Sipas mediave greke, në kuadër të këtyre veprimeve të koordinuara të dy Shërbimeve, u arrestuan dy pakistanezë, 29 dhe 27 vjeç, si bashkëpunëtorë të drejtuesit terrorist , i cili vepronte jashtë vendit, si “truri” i rrjetit.

Synimi i tyre ishte jo vetëm të dëmtonin qytetarët e pafajshëm, por edhe të cenonin ndjenjën e sigurisë në vend, duke dëmtuar njëkohësisht institucionet e tij dhe duke kërcënuar marrëdhëniet e tij ndërkombëtare.

Nga analiza e informacionit të sekuestruar dhe të dhënave dixhitale, u zbulua dhe konfirmua se anëtarët e rrjetit:

– ata kishin zgjedhur tashmë një ndërtesë me rëndësi të veçantë si objektiv të sulmit,

– ata kishin vëzhguar zonën dhe kishin planifikuar sulmin,

– ata kishin marrë udhëzimet përfundimtare për kryerjen e sulmit,

– Në zbatim të këtyre udhëzimeve, ata kërkonin edhe persona të tjerë për kryerjen sa më të mirë të misionit të tyre.


Shtuar 28.03.2023 17:25