Paralajmërimi i frikshëm i shefit të OBSH: Në të ardhmen mund të kemi një virus që s’do e kontrollojmë dot

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tentros Antanom Gkempreesous paralajmëroi se është e mundur  që në të ardhmen mund të kemi një virus të ri, i cili nuk do mund të kontrollohet.

“Është një siguri biologjike që në një moment do të shfaqet një virus i ri, të cilin ne thjesht nuk do të jemi në gjendje ta kontrollojmë”, tha ai gjatë një takimi të ministrave të shëndetësisë dhe financave të 20 vendeve më të industrializuara të botës (G20).

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së përsëriti nevojën që komuniteti ndërkombëtar të mësojë nga pandemia aktuale e koronavirusit të ri, në  mënyrë që të përgatitet për të ardhmen.

Kjo është arsyeja pse, vazhdoi ai, njerëzit duhet të forcojnë OBSH-në , të sigurojnë më shumë financim të qëndrueshëm dhe të krijojnë një mekanizëm të ri financimi që do të garantojë një përgjigje të shpejtë kur të shpërthejnë pandemitë dhe të trajtohen më mirë.

Ai u bëri thirrje vendeve anëtare të G20 që të mbështesin krijimin e një Këshilli Financimi të Kërcënimeve Shëndetësore dhe përfundimin e një marrëveshjeje ndërkombëtare ligjërisht të detyrueshme për përgatitjen dhe trajtimin e pandemive të ardhshme./albeu.com


Shtuar 30.10.2021 11:17

Tags: , ,