OKB: Vetëm zgjidhja e negociuar do të sjellë paqe në Afganistan

Duke iu përgjigjur njoftimit të qeverisë së re të përkohshme, një zëdhënës i OKB -së u tha gazetarëve se vetëm një “zgjidhje e negociuar dhe gjithëpërfshirëse do të sjellë paqe të qëndrueshme në Afganistan”.

Agjencia tha më herët se shërbimet themelore po shpaloseshin në vend, dhe furnizimet me ushqim dhe ndihmë janë në rrezik.

Vendet perëndimore kanë thënë se janë të gatshëm të dërgojnë ndihmë humanitare, por se angazhimi më i gjerë ekonomik do të varet nga veprimet e talebanëve./albeu.com


Shtuar 7.09.2021 21:07