Numërohen mbi 88% e votave në Prishtinë, ja kush kryeson garën

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka numëruar 88 për qind të votave në kryeqytet.

Rezultatet tregojnë për një epërsi të Arben Vitisë nga Lëvizja Vetëvendosje me 42.32 për qind ose 31,031 vota.

Përparim Rama i Lidhjes Demokratike të Kosovës renditet i dyti me 29.28 për qind ose 21,465 vota. Uran Ismaili nga Partia Demokratike e Kosovës ka 21.66 për qind ose 14857 vota.

Në vendin e katërt renditet Daut Haradinaj nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) me 4.51 për qind ose 3333 vota. Gëzim Mehmeti nga Aleanca Kosova e Re (AKR) ka 1.91 për qind ose 1398 vota. Avni Çakmaku nga FJALA 0.18 për qind ose 130 dhe Florim Isufi nga Partia Balliste 0.12 për qind ose 85 vota.

Arben Vitia (LVV) – 31.031 vota  apo 42,32%

Përparim Rama  (LDK) – 21.465  vota apo 29,28%

Uran Ismaili  (PDK) – 15.877  vota apo 21,65%

Daut Haradinaj (AAK)  – 3.333 vota apo 4,55%

Gëzim Mehmeti  (AKR) –  1.398 vota apo 1,91%

Avni Çakmaku  (FJALA) – 130 vota apo 0,18%

Florim Isufi  (PB) –  85 vota apo 0,12%


Shtuar 18.10.2021 01:22