Nuk do ta besoni, këto 3 gjëra na shkaktojnë stres pa e kuptuar

Detyrimet tona, puna dhe marrëdhëniet ndërpersonale janë gjëra që na shkaktojnë stres në jetën tonë të përditshme. Megjithatë, ka disa gjëra të vogla, pothuajse të padukshme, që mund të shkaktojnë stresin tonë pa e kuptuar ne.

Disa prej tyre janë:

Partneri/partnerja

Në një lidhje dhe sidomos në planin afatgjatë ka shumë çështje në jetën e përditshme që mund të shkaktojnë tension në çift dhe të shkaktojnë stres si menaxhimi i financave, pjesëmarrja në punët e shtëpisë etj.

Situatat

Sipas hulumtimeve, stresi është ngjitës. Sidomos në rastin e njerëzve tanë të dashur, mund të jemi të shqetësuar për të dëgjuar për problemet ose shqetësimet e tyre.

Qëndrimi ndaj stresit

Shumë herë në situata stresuese priremi të punojmë shumë, të hamë më shumë ose të neglizhojmë stërvitjen, gjë që kontribuon në rritjen e stresit. Aktiviteti fizik dhe konsumimi i ushqimeve të shëndetshme ndihmojnë trupin tonë t’i përgjigjet situatave stresuese./albeu.com

Shtuar 20.03.2022 19:35