Norvegjia, Suedia, Finlanda dhe Danimarka marrëveshje për të drejtuar mbi 200 avionët e tyre luftarakë të avancuar si një flotë e vetme

Forcat ajrore të katër vendeve nordike ranë dakord të operojnë flotën e tyre prej rreth 250 avionësh luftarakë si një forcë e kombinuar, duke shpresuar të pengojnë Rusinë.

Komandantët e Forcave Ajrore të Suedisë, Norvegjisë, Finlandës dhe Danimarkës thanë të premten se kanë nënshkruar një letër qëllimi për të krijuar një mbrojtje ajrore të unifikuar nordike, raportoi Reuters.

“Qëllimi përfundimtar është të jemi në gjendje të operojmë pa probleme së bashku si një forcë e vetme duke zhvilluar një koncept nordik për operacionet e përbashkëta ajrore bazuar në metodologjinë e njohur tashmë të NATO-s”, tha forcat ajrore të Danimarkës në një deklaratë, për Bloomberg.


Shtuar 28.03.2023 07:55