Një fëmijë 6 vjeç mbytet në lumin Shkumbin në Tetovë

Qendra për Menaxhimin e Krizave njofton se sot në ora 14:00 përmes E-112 është pranuar informacion për një fëmijë 6-vjeçar në lagjen Krasniqi në Tetovë, i cili duke luajtur buzë lumit Shkumbin pas shtëpisë ku jeton, ra në ujërat e përmbytjes ne lumë.

“Nëna e tij shtatzënë ka vërejtur rënien e fëmijës dhe është futur menjëherë në ujërat e përmbytjes.

Pas rreth 50 metrash, të marra nga uji i shpejtë, disa banorë të zonës arritën ta nxirrnin nga bregu i lumit, por fatkeqësisht jo edhe fëmijën.

Menjëherë pas njoftimit, Qendra ka alarmuar të gjitha subjektet – ekipet e Njësive Territoriale të Zjarrfikjes, ekipet e SPB Tetovë, Njësiti Special Antiterrorist “Tiger”, Njësiti i Ndërhyrjes së Shpejtë EBR dhe ekipi i Drejtorisë për mbrojtje dhe shpëtim, e cila me ndihmën e varkave zonë. Fatkeqësisht, me gjithë ndërhyrjen e shpejtë, trupi i fëmijës është nxjerrë nga lumi në gjendje të pajetë”, kanë thënë ata.