“Nëse i rrezikohet jeta, mos fol”, Artan Hoxha “hap kartat”: Ky është paralajmërimi që mora nga prokurori belg

Gazetari Artan Hoxha ka treguar detaje nga biseda që ka pasur me prokurorët belgë para të cilëve dëshmoi së fundmi në lidhje me dosjen e ‘Toyota Yaris’.

Komentet Hoxha i bëri teksa ishte i ftuar në “Opinion”, ku tha se prokurori e vuri në dijeni para se të niste dëshminë në lidhje me nenet e caktuara.

Gazetari shtoi se prokurori belg i ka thënë që në momentin që kuptonte se i rrezikohej jeta informatorit të tij, të mos fliste më. Hoxha tha më tej se nëni 103 të cilit i referohet SPAK ka pësuar disa ndryshime për miratimin e reformës dhe se ka një dispozitë që e detyron gazetarin të mos publikojë informacione që përbëjnë sekret hetimor.

“Rastet që kemi pasur, dy vitet që kam qenë, rasti i fundit qëshkova në Belgjikë më tërhoqi vëmendjen diçka. Prokurori më tha që në momentin që informatorit tënd i rrezikohet jeta, ke të drejtë të mos flasësh më. Ma bëri të qartë që në fillim. Tani çfarë ka ndodhur. SPAK iu referua nenit 103 të kodit të procedurës penale. Aty është një ndryshim për ligjin e reformës dhe në këtë nen ndalimi i publikimit të aktit përcaktohet se për kë vlen. Dhe vlen për zyrtarët. Dhe në një tjetër thuhet nëse gazetari vihet ne dijeni se një informacion është sekret hetimor, nuk mund ta publikojë”, tha Hoxha.