Nëse doni të jeni të suksesshëm, këto janë gjërat që duhet të bëni çdo fillim muaji

Nëse dëshironi të jenë të organizuar dhe produktivë, më poshtë albeu.com do t’ju tregojë disa gjëra që duhet të bëni çdo fillim muaji.

1. Planifikoni

Gjëja e parë që duhet të bëni kur të filloni të planifikoni gjithë muajin.

2. Vendosni qëllime

Pas planifikimit, gjëja e dytë që duhet të bëni është të përcaktoni qëllimet.

3. Krijoni një buxhet

Pasi të keni vënë qëllimey, është e rëndësishme të hartoni një buxhet dhe t’i përmbaheni.

4. Rregulloni rrëmujat në kompjuter

Pas planifikimit, vendosja e qëllimit dhe buxhetimi është koha për të rregulloni rrëmujat në kompjuter në mënyrë që të keni qartësi, të jeni më të organizuar dhe të çlironi pak energji.

5. Zbrazni emailin në zero

Kjo do të thotë që të kontrolloni emailin tuaj dhe të mbaroni çdo punë që keni me to. Do të jetë një lehtësim për ju.

6. Pastrim dhe organizim

Në fillim të çdo muaji është mirë të bëni disa pastrime të përgjithshme, zbërthime dhe organizime.

7. Planifikoni kohën

Është gjithmonë një ide e mirë të planifikosh kohën.

8. Planifiko pak kohë për veten

Jo i gjithë muaji duhet të shkojë për të punuar. Juve ju nevojitet edhe kohë për veten, për t’u ndjerë mirë dhe të relaksuar.

 

 


Shtuar 1.06.2021 08:48