Nënshkruhet marrëveshja, Ministrat e Arsimit: Të rinjtë mund të studiojnë lehtësisht në Kosovë ose në Shqipëri

Një nga marrëveshjet që do të firmosen sot në Kosovë nga qeveria Kurti dhe qeveria Rama është ajo e lehtësimit të procedurave për të studiuar në Shqipëri dhe anasjelltas.

Ministri i Arsimit në Kosovë: “Hiqen kufizimet për pranimin e studentëve. Me këtë marrëveshje maturantë do të kenë qasje të barabartë nga universitetet nga Gjirokastra në Mitrovoicë. Marrëveshja mund të zbatohet nga ky vit. Duhen të ofrohen kuoata të veçanta për studentët që vijnë nga Shqipëria. Në të ardhmen duhet të punojmë për gjetjen e modaliteteve që duan të kalojë periudha më të shkurta studimi për aspektin profesional”

Evis Kushi: “Kjo marrëveshje është ndër lajmet më të mira në fushën e arsimit. Dukje filluar nga unifikimi i kurrikëlës por sot ne i japim mundësi të barabartë që të rinjtë nga Kosova dhe Shqipëri të konkurrojnë në mënyrë të barabartë për palikimin e studenteve në unisveristetet. Që vitet e ardhshme që cdo i rimund të konkurrojë në kosovë dhe sjhqipëi pa asnjë pengesë në cdo fushë studimore. Kjo marrëveshje nuk ndryshon kuotat e veçanta që universitetet përcaktojnë por të rinjtë dhe të rejat nga dy vendet respektove. Lajmi shumë i mirë është që ne do ta zbatojmë që vitin e ardhshëm akademik”./albeu.com