Në qytetin rus të pa “ëmbëlsuar”, nuk ka sheqer nëpër dyqane

Sanksionet ndaj Rusisë po ndikojnë tek rusët e zakonshëm, me vendin që po përballet me krizën e tij më të rëndë ekonomike për më shumë se 20 vjet.

Në Pokrov, një qytet me 17,000 banorë rreth 60 milje në lindje të Moskës, sheqeri është shitur në shumë dyqane.

Një banore, Svetlana, udhëtoi një orë për të blerë 10 kg sheqer.

Antonina, një pensioniste 71-vjeçare, jeton e vetme dhe tha se pensioni i saj shtetëror do të mjaftonte për të mbuluar nevojat e saj bazë, por ajo priste që t’i duhej të ndryshonte zakonet e saj të të ngrënit për shkak të rritjes së çmimeve.

“Unë ndoshta nuk do të jem në gjendje të blej fruta për disa kohë,” tha ajo.

Por një banore tjetër, Larisa, tha se kishte parë mjaft trazira gjatë jetës së saj për t’u paturpuar nga rritja e kostove.

“Unë kam lindur në epokën sovjetike,” tha ajo. “Më pas ishte perestrojka (e Mikhail Gorbaçovit), pastaj vitet 1990, pullat e ushqimit. Ne i kaluam të gjitha.”

Shtuar 22.03.2022 15:47