Ndërtimit i HEC-it në Thirrë, banorët sërish në protestë: Kërcënojnë bllokimin e “Rrugës së Kombit”

Banorët e fshatrave Thirrë dhe Sang të Njësisë Administrative Fanë, Bashkia Mirditë zhvilluan një protestë kundër ndërtimit të një HEC-i dhe të një fabrike uij në pronat e tyre.

Në mbéshtetje të kësaj proteste jan solidarizuar dhi jan bashkuar edhe banorët që jan prekur nga ndërtimi i HEC-eve që furnizohen me ujin e Flimit që buron e rrjedh nga Zall-Gjoçaj dhe që j’u shërben banorëve të më shumë se 12 fshatrave të Njësisë Administrative Derjan të Bashkisë Mat.

Kujtojmë se të enjten e kaluar banorët e fshatrave Thirrë dhe Sang të Njësisë Administrative Fanë, Bashkia Mirditë protestuan kundër nërtimit të HEC-it dhe fambrikës së ambalazhimit të ujit në pronat e tyre. Ata pretendojnë se ndërtimi i këtyre veprave jo vetëm se dëmton drejtpërdrejt pronat e tyre por ka edhe ndikim shumë të madh negativ në ambient. Banorët kan kërcënuar se nëse nuk do të merren parasyshë kërkesat e tyre, ata do t’i intesifikojnë protestat deri në bllokimin e rrugës së Kombit pa afat.


Shtuar 11.04.2021 12:05