NATO: Asnjë avion luftarak për Ukrainën derisa të përfundojë kundërsulmi

Një admiral i lartë i NATO-s ka thënë se Perëndimi nuk do ta furnizojë Ukrainën me avionë luftarakë derisa të përfundojë kundërofensiva e saj.

Volodymyr Zelensky u ka kërkuar prej kohësh mbështetësve të tij që t’i ofrojnë avionë luftarakë që mund të mbrojnë më mirë trupat dhe qendrat e popullsisë.

Megjithatë, ndërsa Ukraina fokusohet në kundërsulmimin e saj, do të kishte pak kapacitet për të trajnuar siç duhet personelin në avionët e rinj, tha Admirali Rob Bauer për LBC.

“Trajnimi i atyre pilotëve, trajnimi i teknikëve, sigurimi se ekziston një organizatë logjistike që mund t’i mbajë në të vërtetë këta avionë nuk do të jenë të disponueshme përpara se kjo kundërofensivë [të përfundojë],” tha Admirali Bauer.

Si një organizatë, NATO nuk i ka ofruar asnjë ndihmë Ukrainës drejtpërdrejt, por një numër anëtarësh të saj e kanë furnizuar privatisht vendin me armë dhe furnizime të tjera të kohës së luftës.


Shtuar 4.07.2023 10:44